You need to upgrade your Flash Player


Albania
Andora
Austria
Bielarusia
Belgia
Bosnia
Bulgaria
Cehia
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia


Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Islanda
Irlanda
Italia
Muntenegru
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxembourg


Macedonia
Malta
Moldova
Marea Britanie
Monaco
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino

Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican

 
Pentru Femei:
StarLady.ro este un site dedicat in exclusivitate femeilor. Afla sfaturi privind problemele de sanatate, diete sau sfaturi pentru relatii precum si mici trucuri si ghiduri despre machiaj si imbracaminte.

Home Belgrad
Belgrad

Despre Belgrad si obiective turistice

Distrus partial de aproximativ 44 de orii, orasul Belgrad este nu numai unul dintre cele mai vechi orase de pe continent ci si unul dintre cele care se pot lauda cu un trecut cat se poate de crunt daca nu tragic. Capitala a Serbiei inca din anul 1403, Belgrad (Beograd) este asezat intr-un punct strategic, la varsarea raului Sava in Dunare, intre doua regiuni importante ale Serbiei, Voievodina si Serbia Centrala. In prezent, Belgrad este o adevarata capitala europeana, un oras care merita vizitat si care ofera turistilor un centru istoric care numara nu mai putin de 48 de piete si piatete si 5500 de strazi vechi.

Belgrad este cel mai mare oras din Serbia si al treilea din europa de Est, dupa Istanbul si Atena respectiv al treilea mare oras de pe Dunare, dupa Budapesta si Viena. Unul dintr ecele mai vechi orase europene, Belgradul este leaganul in care s-a nascut cultura Vinca, una dintre cele mai mari culturi preistorice din Europa. Desi redescoperita locatia de catre greci, celtii au reconstruit aici un oras pe care l-au numit Orasul Alb. De aici i se trage nume sarbesc, Beograd, pe care il poarta incepand cu anul 878 e.n. I

n prezent, Belgrad acopera 3,6% din suprafata tarii, este locuit de 24% din populatia Serbiei si este centrul economic, cultural si stiintific al Serbiei. Are un statut special, fiind unitate teritoriala separata, cu un guvern autonom.

Obiective turistice Belgrad:

Filtru titlu     Arată # 
Nr. Titlu articol Afişări
1 MUZEUL NATIONAL 2861
2 TEATRUL NATIONAL DIN BELGRAD 2943
3 PALATUL PRINTESEI LJUBICA 3726
4 MUNTELE AVALA 3079
5 MUZEUL MILITAR 2826
6 CETATEA KALEMEGDAN 3278